ON! Fest и Rush представят: ON! Graffiti

 

4 звезди на европейската графити култура и още много артистище оцветяват разширената зона за street art и графити на ON! Fest 2012

 

 

По-богата и амбициозна програма и още по-голяма площ за изява на утвърдени и млади таланти ще предостави ON! Graffiti – второто издание на най-мащабния международен графити фестивал в България. Той ще се проведе в рамките на ON! Fest на 22 и 23 септември и ще включва демонстрации, състезания, работилници и лекции на различни теми, свързани с графитите и уличното градско изкуство. Тази година международното участие на фестивала ще бъде двойно по-голямо и в пъти по-впечатляващо.

 

 

 

 

У нас пристига легендата на европейската графити култура Omsk167 (Leipzig / Germany), подкрепен от двама други негови сънародници от Дрезден, с не по-малка международна известност и постижения -  Caparso и Slider. На ON! Graffiti ще се завърне за демонстрация и уъркшоп за напреднали и миналогодишният участник Brus (Rome/Italy).  Всички те ще покажат техника и умения на стената за професионалисти по време на двата дни на ON! Graffiti. Редом с тях на нея публиката ще може да види и рисунките на някои от най-добрите български графити артисти – GOAT, Dilom, Esteo, Funne и колективът 4+.

 

 

 

 

Отсрещната стена на фестивала пък традиционно ще бъде отредена за десетте участника в конкурса на ON! Graffiti за млади артисти (право да се включат имат само начинаещи до 20-годишна възраст). Селекцията за 8 от финалистите отново ще бъде дело на жури от Molotow team, а двама от тях ще бъдат избрани от потребителите във фейсбук страницата на ON! Fest. Тази година темата на конкурса ще бъде Do Your Best! („Покажи най-доброто си парче”), а единственото условие за кандидатстващите скици ще е да се ползват цветове от предварително зададени цветови гами във формата за регистрация. Включи се тук: http://onfest.bg/bg/graffiti! Наградите, естествено, ще са флакони в огромни количества, а ексклузивната награда за победителя ще включва Арт ден с GOAT и професионално екшън видео.

 

 

 

 

Организатори на ON! Graffiti и тази година са Rush, подкрепени от Molotow, които ще осигурят материалитe за участниците, както и награди в конкурса. Амбицията на ON! Graffiti е не просто да покаже умения на талантливи родни и чужди графити артисти, но и да развива тази култура в България и да запознава младите хора с нея. За целта второто издание ще предложи по-богата и разнообразна образователна програма от уъркшопи и лекции за начинаещи и напреднали. Площта, на която те ще могат да опитват и развиват уменията си също ще бъде двойно по-голяма – 400кв.м.. А към класическите графити стилове и умения, организаторите ще добавят и уроци по изработка на шаблони и рисуване на значки и тениски, типични за street art културата.

 

 

Всички тези активности ще бъдат изцяло отворени за любопитните към градската култура и изкуство, без значение от тяхната възраст, ниво и предварителна подготовка.

 

 

ON! Graffiti и ON! Fest 2012 те предизвикват: Включи се!

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт