Грег Лумис - "Tайната на катарите"

 

Kатарите са завещали могъща тайна, която може да промени света…

 

 

Грег Лумис е адвокат по търговското право. Писателската му кариера стартира през 1991 година. Досега е издал седем романа на историческа тематика. Номиниран е за писател на годината от Асоциацията на писателите в Джорджия. Книгите му са безспорни бестселъри в САЩ с повече от половин милион продадени екземпляра.

 

 

Бивш агент от ЦРУ е въвлечен в опасно и изпълнено с мистерии приключение, когато е открит древен ръкопис, разбулващ тайна, пазена от еретици катари, будистки монаси и нацистки военнопрестъпници. Той е преведен от руски пътешественик-евреин, попаднал случайно в отдалечен будистки манастир в Тибет.

 

 

 

 

По невероятен начин ръкописът попада във Ватикана и е заключен в секретния архив на Светия престол. Тайната на катарите подпомага нацистите да скрият на сигурно място в подземна шахта в австрийските Алпи невероятни количества произведения на изкуството и скъпоценности.

 

 

Чети: "Играта на Ендър" - Орсън Скот Кард

 

 

Американско дете от нашето време, способно да си „спомни” преживяното в миналия живот, се отъждествява с един от героите на станали отдавна събития. Този герой е полски евреин, изведен от Аушвиц, за да работи по нареждане на нацистите за кодиране на информацията за местонахождението и стойността на тези съкровища.

 

 

Динамични сюжет, в комбинация с интелигентен и емоционален герой ще накарат почитателите на Шифърът на Леонардо да останат доволни. (Publisher’s Weekly)

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт