Трето издание на Банско Опера Фест

 

Насладете се под открито небе на най-популярните звезди на българската опера

 

 

С блестяща постановка на „Севилският бръснар“ ще бъде открито трето издание на оперния фестивал в Банско (31 август – 1 септември 2012). Мащабната продукция събира на една сцена оперни звезни, които  гастролират в различни краища на страната ни и света, сред които сопраното Илина Михайлова, солиста на Софийска опера Светозар Рангелов - бас, баритона Свилен Николов, акомпанира Държавна опера Пловдив.

 

 

Втората вечер на фестивала, както винаги ще е празнична и специална - в нея ще звучат едни от най-популярните оперни арии и дуети.

 

 

„Севилският бръснар“ е едно от най-жизнерадостните и привлекателни оперни произведения в цялата оперна литература. Музиката на Росини, написана с изумителна мелодичност, е пълна с огнен темперамент, блясък, остроумие, грация и поетичност. За баса Светозар Рангелов, ролята му на Дон Базилио, е една от най-често играните – над 50 пъти, с което е постигнал съвършенство в превъплащението.

 

 

Илина Михайлова

 

 

Очарователната Илина Михайлова, която ще дебютира като Розина, главната героиня в „Севилския бръснар“, споделя, че за нея това е огромно предизвикателство, независимо от богатия й опит в други постановки. Солистът на Варненската опера Свилен Николов ще бъде бръснаря и хирург Фигаро.

 

 

Чети: Пловдив ще се превърне в голяма арт сцена

 

 

Банско Опера Фест ще превърне центъра на планинското градче в незабравима феерия от звуци, картини и емоция, благодарение на приказните декори и прекрасните превъплащения на оперните артисти. Репертоара на Гала вечерта (1 септември) е селектиран прецизно от творческия директор Георги Мокриев и Маестро Нико Исаков. Жителите и гостите на Банско ще се насладят на популярни оперни арии и дуети от Верди, Моцарт, Щраус, Пучини, Брамс и др.

 

 

Организаторите на Банско Опера Фест обявиха, че и тази година входът за фестивала е свободен. Творческата и техническата реализация на събитието отново е поверена на Монте Мюзик, които се грижат за перфектния звук, осветление и качеството на артистичната програма.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт