Лев Пучков - "Синове на джихада"

 

„Терористите са сред нас“

 

 

Лев Пучков е от малкото писатели, чието творчество изцяло е съсредоточено върху един от най-актуалните проблеми на нашето време – тероризма. За книгите си той споделя, че цялата фактология в тях е взета от реалния живот, а героите му са хора, които живеят близо до нас.

 

 

Офицер от вътрешни войски, служил на територията на Северен Кавказ и Закавказието и участвал в двете войни в Чечения, Лев Пучков познава в детайли психиката на терориста и ужасите на войната.

 

 

С всеки следващ роман Пучков става все по-добър. Нещата, за които пише, са му познати до болка, затова на „този фронт“ няма равен. В новата си книга – „Синове на джихада“, авторът дава отговори на много въпроси, станали особено актуални и в България след атентата в Бургас, като:

 

 

Какво всъщност е джихадът за мюсюлманите?

 

Каква е системата, по която се обучават и действат терористите?

 

Защо задълбочаването на конфликта между християните и мюсюлманите в Русия е толкова опасно?

 

Къде е мястото на правителствата в разрешаването на религиозните противоречия?

 

 

Това са само част от проблемите, намерили художествена реализация в "Синове на джихада".

 

 

 

 

На фона на неочаквани обрати, много напрежение, динамика и реалистични сцени, авторът говори за реални заплахи, пред които е изправена не само Русия, но и целият свят.

 

 

Чети: Feminine Expression

 

 

Подобно на нашумелия през последните години в България световноизвестен португалски писател Жозе Родригеш душ Сантуш, Лев Пучков представя един по-различен поглед към тероризма и времето, в което живеем.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт