Докоснете се до "Аполония 2012"

 

Празниците на изкуствата ще дойдат в дома ви с помощта на БНТ

 

 

И тази година Националната телевизия ще направи съпричастни зрителите си на фестивала „Празници на изкуствата „Аполония 2012”, който ще се проведе от 30 август до 9 септември в Созопол. Сутрешното предаване на БНТ „Денят започва с култура” и водещата Александра Гюзелев – Шани ще представят най-интересните събития от културния форум на живо от мястото на събитието. Специални гости в първото издание в петък (31 август) ще бъдат вицепрезидентът г-жа Маргарита Попова, световно известният пианист Людмил Ангелов и Маргарита Димитрова от Фондация Аполония. Зрителите ще видят и интервю с оперната прима Александрина Пенданчанска.

 

 

БНТ ще отрази най-интересните моменти от фестивала. В петък вечерта от 20:45 ч. БНТ1 и БНТ Свят ще излъчат на живо церемонията по откриването на „Празници на изкуствата Аполония 2012” и празничния концерт на Людмил Ангелов и Александрина Пендачанска. На 6 септември от 18:20 ч. зрителите ще видят празничния концерт „С танците на Иван Донев - Фолклорен танцов театър „Найден Киров”, гр. Русе със специалното участие на Камен Донев. Финалът на фестивала ще бъде на 8 септември с концерт на ирландския “The Dublin Gospel Choir” - единственият ансамбъл за госпъл музика, успял да влезе в ирландската класация Топ 30. През последните години The Dublin Gospel Choir е между малкото състави, които работят със звездите на световната музикална сцена - Стиви Уондър, Род Стюарт, Джон Лежънд, Деймиън Райс. Зрителите на БНТ ще видят концерта от 22:20 ч. по БНТ1.

 

 

Чети и: "Балът на звездите" изложба на Добрин Пейчев

 

 

Въпреки, че акцентът в „Денят започва с култура” до 9 септември ще бъдат Празници на изкуствата „Аполония 2012”, както обикновено предаването ще показва и репортажи и преки включвания на културни теми от цялата страна.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт