Ким Монзò - "Размерите на трагедията"

 

Това е вторият роман на скандалния каталунски писател

 

 

Очаквайте на 3 септември "Размерите на трагедията" – една творба, едновременно смехотворна и трагична, парадоксална и жестока, но тъкмо затова особено необходима днес – автор е всепризнатият повелител на фарса Ким Монзò. През ноември миналата година „Колибри“ го представи на читателите със сборника разкази, озаглавен „Същината на нещата“. А през идния месец, на 13 септемви в Институт Сервантес, ще се състои среща-разговор с Ким Монзò, който гостува в София по покана на ИК „Колибри“!

 

 

Чети и: "Българска армия" гостува в страната

 

 

"Размерите на трагедията" е вторият роман на скандалния каталунски писател. Главният герой Рамон-Мария страда от аномалия – състояние на перманентна ерекция, което се оказва симптом на смъртоносна болест и ако в началото прилича на преимущество, впоследствие се превръща в трагедия. Чрез този сюрреалистичен разказ, мрачно преплитащ две съдби, Монзò идентифицира абсурда и присмеха като единствени средства за дистанциране от ужаса на ирационалното.

 

 

 

 

Ким Монзò е популярен като безспорен майстор на късия литературен жанр. Живее в Барселона, автор е на два романа и сборници с разкази, освен това е колумнист в най-големия каталунски вестник – „Ла Вангардия“. Българската публика вече познава света на Монзò – свят, където лиричното граничи с перверзното и параноичното.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт