Над 7 000 души на старта на Фортисимо фест

 

След Бургас и Варна идват концертите в Пловдив и София

 

 

Фестивалът за класическа музика Фортисимо Фест 2012 бе посрещнат с овации в Бургас и Варна, където тази година гостуваше за първи път. Повече от 7 000 бяха пред двете сцени, за да чуят концерта “Музика под звездите” и неговите виртуозни солисти - Даниеле Белен и Георги и Нели Андрееви.

 

 

Великолепен спектакъл от звук, светлина, фойерверки и мултимедийно шоу зад сцената на Варненския симфоничен оркестър сподари Фортисимо Фест 2012 на своята морска публика.

 

 

Ето и някои коментари на зрители, споделени в социалните мрежи:

 

 

“Няма какво да се мисли и говори за да се хареса! Тези хора създват наистина нещо уникално и прекрасно! Поклон пред Максим Екшенази!”

 

“Прекрасен концерт във Варна! Аз преоткрих класическата музика :-) Проектите Fortissimo Class and Fortissimo Family са толкова добра идея. Браво! Пожелавам голям успех - нека повече хора се докоснат до това изкуство. You rock Eshkenazy family!”

 

“Благодаря,за невероятното изживяване и духовна наслада, вчера на концерта във Варна!!! Усещането е като при летене на безмоторен самолет-силно и повдигащо адреналина!!!Не вярвам да има някой ,който да не се влюби в класическата музика!"

 

 


 

 

В момента Фортисимо Фсет 2012 подготвя втората част от турнето си тази година, което продължава в Пловдив и София на 7 и 8 септември.

 

 

Програмата на “Музика под звездите” на сцените в Античния и пред Народния театър ще бъде различна от тази в Бургас и Варна - освен класика и музика от любими филми, вместо авторската музика на Георги Андреев, която вече представи с миналогодишното издание на фестивала, програмата в Пловдив и София този сезон ще включва джаз и музика от култовите видео игри HALO, Civilization IV и World of WarCraft.

 

 

Солисти на двата концерта ще бъдат Веско Ешкенази, директор на Концетгебау в Амстердам, и Михаил Йосифов секстет, големите джаз-импровизатори на българската музикална сцена.

 

 

Една от колоритните изненади на “Музика под звездите” в Пловдив и София ще бъде и появата на Адриана Николова-Печенката (Pe4enkata), световният шампион по бийтбокс при жените, която всъщност учи оперно пеене и често екпериментира,
смесвайки опера с бийтбокс. В “Музика под звездите” обаче, Печенката ще пее джаз (“Луиза” на Антонио Карлос Жобим) със секстета на Мишо Йосифов.

 

 

Пълната програма на концертите “Музика под звездите” в Пловдив (7 септември) иСофия (8 септември) можете да разгледате на официалния уебсайт на СемействоФортисимо - www.fortissimo.bg.

 

 

Чети и: 110 години от рождението на Петко Задгорски

 

 

Готова е и мобилната апликация Fortissimo Fest, която всеки потребител на мобилен телефон със системата Android може да инсталира чрез Google Play.

 

 

Концетите на Фортисимо Фест в Пловдив и София са със свободен вход и започват в 20.30 часа.
 

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт