Татяна Лолова на лондонска сцена

 

Публиката в британската столица ще гледа "Дуенде"

 

 

Как хладният, рационален и дисциплиниран британец би могъл да схване лудото, страстно, горещо разбиране за духа на испанеца Федерико Гарсия Лорка? Много просто, една българска дива – дивата, дълбока, сложна и красива актриса Татяна Лолова, със своето очарование, хумор и лирика, ще извърши „софистицираната” задача да въведе британския зрител в ефирното поетично понятие.

 

 

На 15-ти и 16-ти септември, по покана на посолството ни във Великобритания, Театър 199 „Валентин Стойчев” ще изнесе спектакъла „Дуенде” по Лорка и Румяна Апостолова, поставен от Съни Съниски, в Лондон. Проектът е подкрепен по програма за културни контакти „Мобилност“ на Националния фонд „Култура“ на нашето Министерство на Културата и се осъществява със съдействието на Българския културен институт в Лондон и личното спомоществователство на директора му Светлана Дионисиева.

 

 

Надеждата на участващите страни е, че това е началото на един по-дългосрочен план за представяне на спектакли от афиша на „сакралното мазе” на Острова.

 

 

Чети и: "5-ят eлемент" в Галерия Сезони

 

 

Театър 199 закри предишния сезон с високо оценено участие на престижния фестивал „Охридско лято” с постановката на Явор Гърдев „Пухеният” от М. Макдона. Преди няколко дни същият спектакъл предизвика не по-малък фурор на тазгодишната „Аполония”.
Първото представление на Театър 199 „Валентин Стойчев” в София, на 19-ти септември, ще бъде „Рибарят и неговата душа” от О. Уайлд, приказно-лиричната режисьорска адаптация на Мариус Куркински. Основен акцент в месечната програма е стотното изпълнение на „Пухеният” на 30-ти.    

 

 

Касата на театъра вече приема зрители всеки ден от 9,30 до 20,00 ч.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт