Пиано екстраваганца

 

Нещо наистина нечувано

 

 

Второто издание на фестивала Пиано Екстраваганца ще се проведе между 22 и 30 септември в Централния военен клуб, София, под патронажа на министър Аню Ангелов и с изключителната подкрепа на фондация “Америка за България”. Пиано Екстраваганца е част от Календара на културните събития на Столична община през 2012 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 г.

 

 

Програмата на фестивала тази година ще представя общо 9 концерта - 5 клавирни рецитала, 3 камерни концерта и една песенна вечер. Изключителни артисти и разнообразен репертоар са основните акценти на Пиано Екстраваганца 2012. За втора поредна година куриозният и виртуозен фестивал ще протече под мотото “Нещо наистина нечувано”.

 

 

Чети и: "Дачници" от Максим Горки

 

 

Откриващият концерт от програмата му представя една от първите форми на камерно музициране: песенна вечер с Александрина Пендачанаска, сопрано, и Людмил Ангелов, пиано. Като специален гост на Пиано Екстраваганца, от САЩ пристига българската цигуларка Елмира Дъраварова, първата жена-концермайстор в историята на Метрополитан Опера.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт