"Балканската война през погледа на художника"

 

Изложба с творби от Галерия Сливен

 

 

През 2012 година България чества 100 –годишнината от Балканските войни.

 

 

Художествена галерия „Димитър Добрович“ в Сливен се присъединява към националните инициативи, посветени на отбелязването на тази годишнина, с камерна изложба „Балканската война през погледа на художника“, с която ще бъде открита програмата на тържествата в града.

 

 

Идеята за организирането на тази проява е инициирана от Галерия – Сливен и преподаватели от сливенски училища. Експозицията ще бъде открита за посещения от 18 септември 2012 г., от 12.00ч., в къща „Миркович“.

 

 

Творбите, включени в изложбата, са от фондовете на Галерия – Сливен и представят изтъкнати имена в българското изобразително изкуство – Владимир Димитров – Майстора, Иван Лазаров, Васил Стефанов и художници от Сливен – Георги Хаджидимитров, Стефан Егаров и Атанас Кавръков.

 

 

Чети и: Пиано екстраваганца

 

 

Със средствата на живописта, скулптурата и рисунката художниците пресъздават атмосферата на събитията, на които някой от тях са преки свидетели. Владимир Димитров – Майстора, Атанас Кавръков, Георги Хаджидимитров са участници и военни художници, чиято основна задача е била да документират и увековечат спомена за саможертвата на българската армия.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт