VIVACOM Art Hall отбелязва деня на София

 

Джаз концерт, фото изложба и прожекция, посветени на българските музиканти в САЩ

 

 

В деня на София VIVACOM Art Hall и инициаторите на музикалния проект „Без граници” откриват фотографската изложба „Истински истории от САЩ“ с прожекция на едноименния документален филм и джаз концерт пред Телефонната палата. Филмът и изложбата, която може да бъде видяна в Телефонната палата от 17 до 23 септември, са посветени на българските музиканти в САЩ. Част от тях се прибират в София за специална серия от концерти, първите от които са пред палатата на ул.Гурко 4 на 17-ти и 18-ти септември от 19 часа.

 

 

„Истински истории от САЩ” е документален филм, реализиран като част от музикалния проект „Без граници”, който представя живота и творчеството на български музиканти по света. Автор, режисьор и оператор на филма е българската фотографка Блага Димитрова, която черпи вдъхновение от класическата и джаз музика. Посетителите на VIVACOM Art Hall ще имат възможността да видят първата част на филма, който разказва историите на няколко музиканта, пръснати из Източния бряг на САЩ. Лентата е озвучена от авторската музика на Пол Карлън, Асен Дойкин и Петър Славов.

 

 

Впечатленията, които Блага трупа по време на своите пътувания в Америка и из света на класическата и джаз музика, са запечатани и на множество снимки. За да сподели тази си страст с широката публика, Блага Димитрова ще нареди самостоятелна изложба във VIVACOM Art Hall. Сюжетите, които авторката най-често фотографира са градовете и хората, посветили съдбата си на музиката. В настоящата изложба ще могат да бъдят видяни фотографии от Ню Йорк, Бостън, Маями, Ню Орлиънс и Чикаго и лицата на родни и чуждестранни класически и джаз музиканти, които участват в проекта „Без граници”.

 

 

Чети и: Фотоконкурс "Фестивален кадър"

 

 

По повод откриването на изложбата и представянето на филма у нас пристигат и много от героите на „Истински истории от САЩ”. В концертите участват на Чад Браун (саксофон), Мартин Дойкин (бас), Милен Кукошаров (пиано), Митко Димитров (барабани) и Алекс Стоянов (флейта). Концертите се осъществяват с подкрата на Столична община, Grant’s и VIVACOM Art Hall.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт