Стартира конкурсът за детска рисунка в София и София област


 

Победителите ще бъдат обявени на 1 ноември 2012 година

 

 

На 17 септември 2012 г. в 55 СОУ „Петко Каравелов“ беше даден стартът на конкурса за детска рисунка на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град”.

 

 

Всички желаещи, на възраст между 6 и 12 години, както от гр. София, така и от София област, могат да подават картините си в Областен информационен център София-град и София-област, намиращ се на бул. „Витоша“ 99, в периода 17 септември 2012 г. – 19 октомври 2012 г. Няма ограничения относно техниката на изработка на картините, нито техния формат, единственото изискване е те да са свързани с темата на конкурса.

 

 

Според регламента, Едно дете може да участва само с една картина и само в един Областен информационен център. Произведенията на участниците могат да бъдат предавани само от родител/настойник/друг роднина над 18 г. или учител.

 

 

Конкурсът за детска рисунка се провежда под егидата на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Неин организатор е Централният информационен и координационен офис в Администрацията на Министерския съвет и 27-те областни информационни центъра.

 

 

 

 

На 1 ноември 2012 г. (Денят на народните будители) във всеки областен център ще бъдат обявени победителите в двете възрастови групи (от 6 до 10 и от 11 до 12 години). Класираните на първо място ще получат МР3 плеър, а всички останали участници – поощрителни награди.

 

 

Чети и: "Културното отваряне на България към света"

 

 

Картините на победителите в регионалните кръгове ще бъдат изпратени в София за националния кръг, от който също ще бъде излъчен победител. Официалната церемония по връчването на наградите ще се състои  на 21 декември 2012 г., когато министър Дончев ще се срещне с децата и лично ще връчи наградите на отличените. Победителите ще получат PSP конзола.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт