"Dream of A Child" - благотворителен проект

 

Откриване на 24 септември 2012 година в Галерия Credo Bonum

 

 

Dream Of a Child“ е благотворителен проект на Абд.А. Масуд и SOS Kinderdorf. Това не е просто едно завладяващо с художествените си качества произведение. В замисъла му се съдържа много важен обществен ангажимент. Абд А. Масуд работи по него в сътрудничество с международната организация „SOS Kinderdorf”, а средствата от продажбите на картините ще бъдат дарени на клона на организацията в Аман.

 

 

Проектът представлява едно изображение с обща дължина 13 метра, съставено от 16 отделни картини. Темата е светът на детето, неговите желания, мечти и нужди. Съчетанието между традиционна арабска калиграфия и средствата на съвременната живопис дава възможност на автора да разкаже история, заредена със силно емоционално въздействие.

 

 

Освен естетическата наслада, неговите картини провокират важни социални въпроси: „Каква среда за живот и израстване предоставяме на децата си?”, „Успяваме ли да доловим вибрациите на тяхната душа?”, „Осъзнаваме ли отговорността си към следващите поколения?”.

 

 

Досега проектът е показан в Женева, в сградата на ООН – Виена, „Музей на търговията и туризма” в Будапеща и в централния офис на “SOS Kinderdorf” в Тирол.

 

 

След представянето в София предстои пътуване до Париж и Марибор.

 

 


Чети и: Стартира конкурсът за детска рисунка в София и София област

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт