Свилен Димитров спечели наградата "Стоян Камбарев"

 

Тържествената церемония се състоя снощи

 

Носителят на Голямата награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2012 тази година стана явлението в българската анимация Свилен Димитров.

 

Наградата, носеща името на незабравимия театрален режисьор, се утвърди като най-чаканата и престижна награда за изкуство, отличаваща талантливите млади творци в България. Свилен имаше честта да получи прекрасната бронзова статуетка лично от вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова на стилна и впечатляваща официална церемония снощи, 23 април в Sofia Live Club.

 

Г-жа Маргарита Попова сподели, че нейното верую е да преследва силните и смели мечти. Свободата на духа е в реализирането на мечтите, които раждат красота, а красотата ще спаси света.

Вицепрезидентът благодари на хората, които раждат смели идеи, защото според нея смелите мечти дават свобода.

 

 

Председателят на УС на Фондация „Стоян Камбарев” актрисата Деси Тенекеджиева каза, че за нея и за приятелите и от Фондацията е истинска привилегия в това бездуховно време да могат да подадат ръка на най-младите талантливи български артисти:


„Бъдете такива каквито сте и не се интересувайте от другите, а само от вашата лична история, която разказвате. И тогава винаги ще намерите своята публика и тя ще намери вас."

Видимо развълнуваният и неочакващ наградата (сериозна парична премия от 3000 лева, почетен  приз и бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов)  Свилен Димитров благодари за признанието и цялото прекрасно преживяване, което организаторите са създали.

 

Водещ на церемонията за трета поредна година беше журналистът Драгомир Симеонов.

 

В концерта участваха младите звезди от Х фактор - Богомил, Ангел и Моисей, чудесната Мелинда от  “Гласът на България” заедно с кубинския танцьор Алфредо Тодес и невероятните акордеонисти от квартет КОРД.

 

 

Още Арт