Андрей Велков - "Български психар"

 

Българската версия на „Бригада” среща балканския вариант на „Две димящи дула” и „Трейнспотинг”

 

 

На 24 септември на българския читател му предстои експлозивно преживяване с "бруталната приказка за пораснали деца", дебютния роман на Андрей Велков.

 

 

Кой е "Български психар"?

 

 

Българската версия на "Бригада" среща балканския вариант на "Две димящи дула" и "Трейнспотинг".

 

 

"Български психар" ще зарадва почитателите на по-твърдата и динамична литература със своя сюжет, стил, чувство за хумор и реализъм. Книгата напомня на най-добрите представители на жанра, но ефектът е многократно усилен от факта, че действието се развива в България и разглежда родната действителност без капчица жалост и без да спести нищо.

 

 

Разказвайки за трансформацията на едно добро момче в лидер на водеща престъпна групировка, авторът всъщност показва суровото лице на прехода и последствията от това за цяло поколение, а промените, които се случват в социален и икономически аспект служат за фон на повествованието.

 

 

"Насилие, наркотици и реки от кръв... Чудовищно реалистична история, разказана на езика на улицата."Люлин Рийдърс

 

 

"Кървава приказка за възхода на четири квартални момчета, които създават свои правила по пътя си към върха. Или какво се случва с идеализма и големите надежди, когато срещнат суровостта, безпътицата и абсурда на местната действителност." Перник Кроникъл

 

 

"Книгата е до болка откровена, брутално реалистична, с цветист език, без нищо излишно, рядко явление за българската литература поради липсата на поза в писането и защото показва, че няма изчерпан жанр или сюжет." Слатина Уориър

 

 

 

 

Премиерата на книгата ще се състои на 3 октомври от 19.00 ч. в Суингинг Хол.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт