"Първото правило на Тензинг"

 

Първата книга от новата серия – „Мистериите на Дхарма“

 

 

"Първото правило на Тензинг" от Гай Хендрикс и Тинкър Линдзи ще излезе на 29 септември.

 

 


Тензинг Норбу е бивш будистки монах, a отскоро – и бившо ченге. Отраснал в тибетски манастир, Тен винаги е мечтал да разплита загадки като Шерлок Холмс. Ето защо, когато го изпращат в САЩ да преподава медитация, вместо това се озовава в полицейското управление на Лос Анджелис.

 

 

Но както казва Буда, промяната е неизбежна и 10 години по-късно Тензинг отново е на кръстопът. Да продължи ли по утъпкания път в полицията, където вече има репутацията на способно ченге, но рутината и бюрокрацията го задушават? Или да се захване с това, за което винаги е мечтал: да стане частен детектив и да решава заплетени случаи?

 

 

Подобно решение е трудно, затова съдбата се намесва: Тензинг е прострелян опасно. Разминал се на косъм от смъртта, той решава, че това е знак и трябва да последва сърцето си. Напуска полицията, а скоро загадките го намират сами. Въвлечен е в три мистериозни убийства, оживява след две огнестрелни рани, разплита крупна измама за милиони и... среща красива жена. Всичко това помага на Тен да разбере, че винаги щом наруши първото си правило, последствията са катастрофални.

 

 

 

 

Чети и: Хитър Петър - Комедия за малки и големи

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт