Реджина Брет - "Бог никога не спи"

 

50 Урока за малките житейски обрати

 

 

Историята на тази книга започва като колонка във вестник. Когато Реджина става на 50 години, написва 50-те урока, на които животът я е научил.

 

 

Заглавията на всеки от “уроците” са остроумни фрази като: “Не се вземай прекалено на сериозно, и без това никой друг не го прави” или “Животът не е вързан с панделка, но все пак е подарък”. И докато на някои тези сентенции могат да се сторят изтъркани, то след прочит на кратките есета трудно бихме останали равнодушни. Защото, първо, са доста лични, и второ, разказват за неща, които са близки на всички ни.

 

 

 

 

Реджина Брет се ражда в многодетно семейство и детството й не било никак розово. Често мислела, че точно в момента, когато се е родила, Бог е мигнал, и така и не е разбрал за съществуването й. На 21 години Реджина става самотна майка, а на 40, тъкмо когато започнала да вярва, че щастието най-накрая й се е усмихнало, се разболява от рак на гърдата. Но това, което тя прави, е не да разказва сърцераздирателно за личните си драми, а да осмисли случилото се и да извлече поука от него.

 

 

Есетата й са поднесени по един стегнат и забавен начин и както, сигурна съм, писането е помогнало на самата нея да се справи с проблемите си, така и четенето на тези своеобразни уроци би могло да бъде полезно на всеки. “Бог никога не спи” е нещо като ръководство за това как да се справим с най-големите предизвикателства и трудности в живота. С истински истории и простички примери Реджина Брет стига до житейските истини - че щастието всъщност е въпрос на избор, че Бог ни обича, защото е Бог, а не заради това което сме или не сме, че в края на краищата, най-важно е дали си обичал.

 

 

Чети и: "Първото правило на Тензинг"

 

 

Реджина Брет е журналист в Клийвланд Плейн Дийлър, най-продавания вестник в щата Охайо. Два пъти е номинирана за финалист за награда Пулицър в категорията есе. Всяка седмица води радиошоу. Живее в Клийвланд, Охайо със съпруга си Брус.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт