„Да върнем блясъка на храма”

 

Благотворителна кампания за реставрация на иконите в храм-паметника „Св. Александър Невски”

 

 

Стенописите в катедралния храм „Св. Александър Невски” ще бъдат реставрирани със средства от благотворителната кампания на БНТ2 и Столична община – „Да върнем блясъка на храма”.

 

 

Серия концерти с участието на камерен ансамбъл „Софийски солисти” с диригент Пламен Джуров и на Националното музикално училище „Любомир Пипков”, излъчени на живо по БНТ2 ще изпратят послания до всички българи да направят дарение за храма. Той не е ремонтиран основно от 60 години. Част от южната стена е пострадала от бомбардировките над София. След войната заедно с възстановяването й са обновени и стенописите. Заради течове от покрива, които продължават от години, силно пострадали са стенописите по таваните, стените и купола.

 

 

 

 

Чети и: Величко Коларски - Изложба живопис

 

 

Със силата на класическата музика БНТ2 и Столична община ще потърсят съмишленици сред всички българи. Концертът ще се проведе на 27 септември на лятната естрада на Военната академия, входът е свободен, а средствата ще се събират по обявена банкова сметка и с есемеси.

 

 

Кампанията е част от проекта на Столична община "Музиката на София" и кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 година.

 

 

Заповядайте на 27 септември, четвъртък от 20.00 ч. в градината на Военната академия „Г.С. Раковски”!

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт