Чудовища и феи в Credo Bonum

 

Дознание-апология на приказното днес 

 

 

"Дни преди финала на 2012 се питаме защо вярваме в доброто? В какво вярваме и какво може да бъде по-добро от това, което заслужихме?

 

 

Вместо „Second life”, като една "versia ultima" в глобалнoто "credo bonum" представяме няколко виждания от другата демо версия на света – там, където битуват идеи и образи, преди да влязат или след като излязат от “реална” утилитарна употреба - в света на въображението, където е приказно, при чудовищата, вещиците и феите. Там, където времето тече като на сън, а чудесата изглеждат като наяве. В това двойно дъно на света, търсим някои предвременни следи, за да добием представа за траекторията, която все повече се затваря и доближава след-временността.

 

 

Време е за потапяне в света на приказното, до където, по навик, ние българите имаме по-пряк път. Пресечните точки на изкуството и света на приказното са застрашително банални, но историите, които предстои да видите и техните герои са нови и приказни по свой начин. Тази изложба е извинение, но и доклад. Извинение към приказното, за това, че го забравяме и не се поучихме навреме и сведение за онова, в което същото това „приказно” се е превърнало днес..." Йово Панчев

 

 

Чети и: Катрин Елиът - "Афера по никое време"

 

 

Откриване – 2 октомври 2012 (вторник), 18.30 часа.

 

 

В проекта участват художниците Алекс Ангелов, Александър Гергинов, Анжела Минкова, Велизар Димчев, Владислав Георгиев, Дан Тенев, Дарена Георгиева, Диляна Манавска, Искра Благоева, Михаела Власева, Николай Горнишки, Яна Г. Димитрова с рисунки, колажи, живопис, обекти, скулптура, фотографии.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт