Провокативна експозиция на Деймиън Хърст

 

Хитът за новия арт сезон в Галерията за модерно изкуство

 

 

Галерията отваря врати с отбрана селекция от модерно и съвременно изкуство, която може да бъде видяна от 28 септември до 15 октомври. Експозицията представя част от богатата колекция на Галерията. Някои от творбите вече са показвани пред широката публика като част от  емблематични за Галерията изложби, други са по-малко познати.

 

 

Сред подбраните автори са имената на Хуан Мирó, Пабло Пикасо, Марк Шагал, Салвадор Дали, Пол Сезан, Пиер Бонар, вдъховителят Анди Уорхол и провокаторът Деймиън Хърст, легендата на британския поп арт Питър Блейк, белгиецът Дон Кен, българският художник Хубен Черкелов и други

 

 

Това е само началото, с което организаторите напомнят, че арт салонът на Оборище 10 е единственото място в България, където ценителите на изкуството могат да се докоснат до художественото наследство на водещи представители на XX и XXIв., както и да закупят оригинални графични и маслени творби с инвестиционна стойност.

 

 

Чети и: "Музиката на София” – благотворителен концерт на БНТ2

 

 

Специална лимитирана колекция от творби на звездата на съвременното авангардно изкуство Деймиън Хърст, ще бъдат показани премиерно в Галерията от 18 октомври. Това е голямата новина през този сезон. Именно тук през 2010 година се състоя първата самостоятелна изложба на най-търсения и проспериращ артист в света. Арт събитието ще се случи само месец след края на първата му музейна ретроспектива в Тейт Модерн, Лондон, обхванала две десетилетия от шеметната творческа кариера на Хърст. Галерията за модерно изкуство е сред малкото галерии в света, работещи директно с художника.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт