ТРУД International

 

Изложба плакат 1 - 12.05.2012

 

Изложба, посветена на труда ще бъде открита на 1-ви май в софийската Галерия 1908

 


В петата си самостоятелна изложба Труд INTERNATIONAL Кирил Кацаров търси своята изява в пост-тоталитарния плакат, представяйки серия  колажи, базирана на ретро соц. плакати за културата на труда.

 


Верен на концептуалното изкуство, художникът отново представя строго идейно ядро, около което оформя новите си творби.

 

В духа на 1-ви май водеща тема е ТРУДЪТ, като този път артистът ни представя една по-различна гледна точка, техники и използвана медия, от тези които сме свикнали да виждаме.

 

Арт-проектът акцентира върху взаимодействието на модерните времена със стереотипите на соц. епохата, използвайки необичайна визуална стилистика и интернационална лексика.

 


Сюжетите, за които разказват колажите, са микс от различни културни пластове и архетипи: работна етика и морал, екология и бедствия, криворазбрани ценности, еротика, приказни герои, модерни митове и т.н…

 

Всеки един постер съдържа в себе си оригиналния лозунг на български, както и съвременно мото на друг език: английски, немски, френски, испански, италиански, латински и др.

 


Изложбата  ТРУД INTERNATIONAL ще бъде открита на 1-ви май от 19.00 часа в столичната галерия 1908 на ул. Ангел Кънчев 1 и ще продължи до 12-ти май.

 

Още Арт