Уаби-саби любов

 

Как да намерим съвършена любов в несъвършената връзка

 

 

Ариел Форд е бестселъров автор на „Ню Йорк Таймс“. Книгите й „Тайната на сродните души“ и „Уаби-саби любов“ са преведени на повече от 20 езика.

 

 

Ариел притежава пиар компания и има огромен принос за успеха на редица известни автори, като Дийпак Чопра, Джак Канфийлд, Нийл Доналд Уолш, Уейн Дайър, Деби Форд, Мариан Уилямсън, Гари Зукав, Луиз Хей, дон Мигел Руис и др. Книгите на единадесет от тях достигат първо място в класациите на „Ню Йорк Таймс“. Ариел е и сред основателите на „Спиричуъл Синема Съркъл“.

 

 

 
„Тайната на сродните души“ се ражда, когато Ариел решава да приложи и в личния си живот методите, довели я до професионален успех, и така открива своята сродна душа Брайън Хилиърд. Впоследствие разбира, че да откриеш любовта, е сравнително лесно; да успееш да я съхраниш обаче – ето това е истинското предизвикателство.

 

 

В „Уаби-саби любов“ Ариел описва как е успяла да запази и преумножи любовта в живота си. Книгата е носител на престижната награда „Наутилиус“ – за книги, които ще променят света.      

 

 

 

 

След „Тайната на сродните души“ Ариел Форд продължава с темата за любовта и в новото си заглавие. И докато в предходната си книга авторката ни показва как да открием сродната си душа, като използваме Закона за привличането, тук водещата тема е как да запазим любовта жива, като я обогатяваме и подхранваме, така че с времето да става все по-силна и дълбока. Да откриеш любовта е само първата стъпка, но да освободиш нейния потенциал, да превърнеш увлечението в непреходна обич, за това е необходима мъдрост, всеотдайност и емоционална зрялост.

 

 

Чети и: „Невидимите“ – завладяваща сага, покорила света

 

 

Много хора си мислят, че когато намерят сродната си душа, човека, с когото искат да прекарат остатъка от живота си, проблемите им ще свършат дотам, а животът им ще стане истинска идилия. Подобна идеализирана и захаросана представа за любовта неизменно има пагубни последици, а разочарованието е гарантирано. За да има шанс една връзка да прерасне в истинска любов, ще трябва първо да се освободим от незрялата представа за нашия възлюбен като Рицар на бял кон, който ще дойде да ни спаси от нас самите и ще поеме отговорността за нашето щастие. Сродната душа е човек със сходни вкусове и интереси, с когото можем да споделим един пълноценен и щастлив живот, стига обаче да не се поддадем на илюзията, че щастливата връзка е винаги безоблачна, в нея няма конфликти и недоразумения.

 

 

 

 

Новата книга на Ариел Форд е изградена около древната японска философия на Уаби-саби: изкуството да откриваш красота и съвършенство в несъвършеното. Старите японски майстори попълвали пукнатините със злато, защото смятали, че именно недостатъците ни правят уникални. Ако успеем да приемем собственото си и чуждото несъвършенство, откривайки в него красота и хармония, ще успеем да внесем много повече щастие и удовлетворение както във връзката си, така и в живота си като цяло.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт