„Изкуството от утре”


Фестивал на училищата по изкуствата от София

 

 

Фестивалът „Изкуството от утре” ще се проведе на 12,13 и 14 октомври на открита сцена пред Руския културно-информационен център на ул.„Шипка” 34 и в залите на центъра.

 

 

Програмата предвижда изложби и сценични изяви на участниците от  Национално музикално училище „Любомир Пипков”, Национално училище за танцово изкуство, Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров”, Национална гимназия за приложни изкуства „Свети Лука”, Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография, Национален учебен комплекс по култура – Горна Баня, Национална гимназия за древни езици и култури „Константин-Кирил Философ”,    Профилирана гимназия за изобразителни изкуства „Проф. Николай Райнов ”, Американски колеж в София, Руски лицей в София. С изложба гостува Гимназия Босилеград – Република Сърбия.
  

 

 

Фестивалът се провежда под патронажа на Вицепрезидента на Република България. Маргарита Попова ще го открие събитието на 12 октомври в 18 ч. с концерт на сцената пред Руския културно-информационен център.

 

 

Преди това изложбата на изобразителните изкуства ще бъде открита от министър Вежди Рашидов.

 

 

На 13 октомври 2012 г. от 16 до 17 ч. в Мраморната зала на Центъра ще се проведе неформална среща-разговор на участници във Фестивала с госпожа Попова.

 

 

Проектът е съфинансиран от Столична програма „Култура” – 2012 на Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата – 2019 г.

 

 

Чети и: “Дух и материя във времето”

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт