Plácido Domingo: Songs

 

Легендарни песни. От една легенда.

 

 

Един от най-великите тенори на всички времена представя първия си поп албум от 20 години – ‘Songs’. Колекция с любими песни и мелодии на Пласидо Доминго. Албумът излиза на 15 октомври от Вирджиния Рекърдс/Sony Classical.

 

 

‘Songs’ е и първият студиен албум на тенора за Sony Classical след подписването на ексклузивен договор с компанията през 2011-та година. Предстоящият проект включва дуети със ZAZ, Джош Гробан, Сюзън Бойл, Хари Коник джуниър, Крис Боти, Мегън Хилти, Катрин Дженкинс и Пласидо Доминго младши.

 

 

Поглеждайки назад в кариерата си, продължаваща вече 50 години и към огромната дискография, покриваща почти целия класически репетоар, Маестрото изпълни желанието си да се върне в студиото и да запише албум с любими поп песни и мелодии, съпровождали го през целия му живот.

 

 

‘Songs’ включва редица дуети, за които Пласидо Доминго кани някои от най-популярните си приятели музиканти и талантливи млади певци. Резултатът е поредица от великолепни изпълнения като италиано-английската версия на „My Heart Will Go On / Il Mio Cuore Va” от филма „Титаник” със сензацията от последния сезон на Бродуей – Мегън Хилти или дуетното изпълнение на класиката на Жак Брел „Chanson des vieux amants” с младата френска звезда Заз. “Ако не работя, ще ръждясам” – казва през смях Пласидо Доминго и неговата жизненост и работоспособност на 71 години доказва това твърдение...

 

 

 

 

В новия албум Доминго отдава почит на авторите, създали някои от най-хубавите песни в света през последните 70 години като лично подбира репертоара за проекта, включващ песни на 4 езика. От чувствената атмосфера на 40-те с мексиканската класика Bésame mucho (в албума ‘Kiss Me Again and Again’, пре-аранжирана в дуетно изпълнение с джаз звездата - тромпетистът Крис Боти) до един от най-големите хитове от началото на 90-те години: баладата на Шаная Туейн „From This Moment On” в дует със Сюзън Бойл, изгряла на световната сцена след победата си в британското издание на ‘Got Talent”. „Тя беше като ангел в телевизионното шоу. Исках да запиша дует с толкова красив глас.”

 

 

Част от песните в ‘Songs’ Пласидо Доминго записва за първи път в кариерата си като Bésame mucho, класиката на Франк Синатра „Time After Time” (в албума е дует с джаз певеца Хари Коник дж..), „Canción para una reina (Song for a Queen)” и „Un uomo tra la folla (A Man in the Crowd)”.

 

 

Филмовата музика играе важна роля в албума. Певецът ни представя неговата интерпретация на „Come What May” от мюзикъла ‘Мулен Руж’ заедно с прочутото мецо-сопрано от Уелс – Катрин Дженкинс. В ‘Songs’ са включени емблематични песни като „Eternally” от „Светлините на рампата” с Чарли Чаплин, Parla più piano от ‘Кръстникът’ и меланхоличната красива балада „Sous le ciel de Paris” („Под небето на Париж”, изпята през 1954г. от незабравимата Едит Пиаф) в дует с младия певец Джош Гробан. Тенорът, който е роден в Испания и израснал в Мексико, не забравя своите латино корени с интерпретации на боса нова стандарта „Girl from Ipanema” и испаноезичната версия на хита „Jealousy” (Celos).

 

 

Чети и: VIVACOM Art Hall представя проект на Стефан Чурчулиев

 

 

Особено близък до сърцето на Маестрото е дуетът с неговия син - Пласидо Доминго младши и песента "What А Wonderful World". В италианската версия на ‘Songs’ дуетът е с Франческо Ренга, а в немскоезичната версия на албума дуетът е с Хавиер Найдо. “Аранжиментът включва мотиви от ‘I hear babies cry’ и през цялото време докато я записвах, не спирах да мисля за децата и внуците си” – казва певецът.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт