Ланг Ланг - „The Chopin Album”

 

Музиката на Шопен съпровожда Ланг Ланг от началото на кариерата му

 

 

Музиката на Шопен, обожавана заради непредходната й красота и сила, има изключителна роля в живота на китайския пианист Ланг Ланг. В навечерието на своя 30-годишен юбилей, голямата звезда в афиша на Sony Classical записа първия си пълен рецитал-албум с шедьоври от композитора, озаглавен “The Chopin Album”.

 

 

 

 

„The Chopin Album” е третият албум на Ланг Ланг с творби от Шопен след проектите „Етюди от Шопен (oп. 25) /Andante spianato & Grande Polonaise” и колекция с различни откъси. „Шопен „говори” на най-универсалния език – казва Ланг Ланг – той е най-големият посланик на класическата музика от всички велики композитори. Творчеството на Шопен може да развълнува всеки”.

 

 

Музиката на Шопен съпровожда Ланг Ланг от началото на кариерата му. Едно от първите произведения, които пианистът научава е Голям брилянтен валс, oп. 18, включен в албума. С произведения от Шопен, Ланг Ланг печели множество конкурси и отличия, сред които първа награда на международните конкурси за млади пианисти в Етлинген, Германия през 1994 и в Сендай, Япония през 1995г. С кое произведение ли? Втори концерт за пиано от Шопен. Следват Етюдите от Шопен, с които Ланг Ланг изнася сензационния рецитал в държавната концертна зала в Пекин, когато е само на 14 години. Този концерт му отваря вратите на музикалния институт Къртис във Филаделфия, където учи под ръководството на прочутия американски пианист и преподавател Гари Графман.

 

 

Чети и: Plácido Domingo: Songs

 

 

Етюдите на Шопен имат специално място в сърцето на всеки пианист. С тях научаваш толкова много и различни елементи от техниката при свирене. Но те не са само брилятно техническо упражнение за пръстите. Етюдите развиват ума, тренират умението да контролираш различните емоционални състояния и най-важното – учат как да възприемаш и интерпретираш музиката”. – споделя Ланг.

 

 

Освен в стандартна версия, албумът излиза и в делукс издание с бонус DVD включващо кадри от ранните години на Ланг Ланг: международните конкурси в Етлинген (1994) и в Сендай (1995) ; концертът в Пекин от 1995 и част от рецитала в Пекин през 1996 година ; концертно изпълнение на “Голям брилянтен валс” в ла бемол мажор, оп.34,  no. 1 (запис от концерта във Виена), Полонеза в ла бемол мажор, опус 53, популярна още като „Героична” (запис от Берлин) и Етюд в сол бемол мажор, оп.10, no. 5, записан по време на фестивала 2011 iTunes Festival заедно с оркестъра на Раундхаус в Лондон.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт