Награденият "Откат" на сцената на Армията

 

Магнетичен, безспорен и модерен

 

 

На 18 октомври Театър „Българска армия” ще представи на сцената си донеслият единственото международно отличие на България и родния театър за 2012 година, спектакъл „Откат”!

 

 

Постановката на носителя на Икар за изгряваща звезда – Стайко Мурджев, по номинираната за „Аскеер” през 2010 пиеса на Захари Карабашлиев „Откат”, в модерната сценография на Нина Пашова и завладяващата музика на Петър Дундаков, разтърсен от изпълнението на актьорите Иван Радоев, Гергана Данданова, Милен Миланов, Мимоза Базова, Георги Новаков, Анастасия Ингилизова, Ангел Генов, Леонид Йовчев, Тигран Торосян, Веселин Анчев и Лидия Инджова.

 

 

 

 

Чети и: Живопис и въздушна пластика

 

 

Само преди месеци представлението отнесе Наградата на публиката на десетото юбилейно издание на фестивала Нови пиеси от Европа 2012 – Висбаден, Германия. В конкуренция с 31 спектакъла от 25 страни, „Откат” на Театър „Българска армия” получи вниманието, аплодисментите и оценката на публиката и професионалистите по безспорен начин, като донесе единственото за 2012 година международно признание за българската ни култура.

 

 

На 18 октомври от 19.00 часа „Откат” ви очаква на сцената на Театър „Българска армия”.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:       

Още Арт