Максим Ешкенази представя „Приказки за тромпет“

 

Участват на Петър Македонски и Калин Врачански

 

 

На 20 октомври Максим Ешкенази и фондация „Америка за България“ представят в партньорство със Софийската филхармония първия от осемте концерта, част от програма „Фортисимо Фамилия“.

 

 

Програмата „Фортисимо Фамилия” освен провеждането на концерти за семейна аудитория си поставя за цел и да убеждава в ползата от пълноценното музикално образование. Да обедини хора и организации, които работят в това поле, да допълва заедно с „Фортисимо Клас” училищната програма по музика, да работи за създаване на младежки оркестри и да привлече интереса на обществото към богатия ресурс на класическата музика и нейната сила да изгражда пълноценни личности.”, споделя Светлина Ангелова-Терзиева, директор на програмата „Фортисимо Фамилия”.

 

 

„Приказки за тромпет“ е първият концерт от програмата, който ще запознае децата и техните родители със звука и особеностите на инструмента. Солистът Петър Македонски е подбрал да изпълни произведения, които са забавни, съобразени с възрастта и интересите на децата, но едновременно с това показват тромпетовото изкуство в целия му блясък и сложност. В програмата влизат „История на войника“ – Игор Стравински, „Полета на бръмбара“ – Римски Корсаков, „Музика на водата“ – Хендел, „Индиана Джоунс“ – Джон Уилямс и др. Популярен със своя музикален талант, Петър Македонски е бил първи тромпет в оркестъра на Националната опера и балет, в Софийската филхармония, а понастоящем е солист-тромпетист в състава на Симфоничния оркестър на БНР, под диригентската палка на маестро Емил Табаков.

 

 

Чети и: Шареният тролейбус

 

 

Негов партньор на сцената ще бъде актьорът Калин Врачански. В ролята си на водещ обичаното лице от театралната сцена, телевизията и киното ще разкаже повече за инструмента, произведенията и композиторите. Благодарение на грабващи, достъпни за децата приказки и игри, разказвачът ще въвлече присъстващите в това, което се случва на сцената. Малко известен факт за Калин Врачански е, че в началото на своята кариера е играл куклен театър в Кърджали. Освен това чухме гласа му в „Рапунцел и разбойникът“, където озвучи духовития Флин. Ето защо не остава никакво съмнение, че актьорът ще намери най-добрия начин да грабне и задържи вниманието на малките зрители.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт