9-то издание на „Събудете стените си“

 

Спец във високите технологии, еколожка, гримьорка, интериорна дизайнерка и преподавателка представиха творбите

 

 

Вчера бе открита деветата поред изложба от поредицата „Събудете стените си“ в Art Rental в Сити Център София. На нея бяха показани творбите на няколко артисти, които не се занимават професионално с рисуване, но пък имат талант, въображение и умение да представят своя мироглед за света на платно.

 

 

Новите лица в проекта бяха шест дами. Първата от тях, Вяра Станоева, е съпруга на известния български художник Костадин Станоев и тя като него е  професионален художник. Красимира Бонева, Деница Михайлова, Жанет Тодорова, Силвия Шосева, и Маргарита Драгиев са останалите талантливи млади . По професия те са съответно еколог, графичен дизайнер, интериорен дизайнер, IT специалист, преподавател и  гримьор/коафьор.

 

 

В изложбата бяха представени и творбите на Marco de Santis, Alex Stock, Божидар Божилов, Данаил Жеков.

 

 

 

 

„За мен е удоволствие, че толкова много художници ми се доверяват да представят творбите си при нас, сподели Деси Димова, мениджър на проекта и управител на Art Rental в Сити Център София. – Искам да отбележа, че на нито едно друго място не се правят откривания на изложби толкова често и по толкова различен начин. А най-хубавото е, че даваме възможност на млади артисти да показват произведенията си, което не би се случило в галериите, защото там искат да показват само утвърдени имена. А как ще се наложат творците, ако нямат възможност да показват работите си?“

 

 

Изложбата можа да бъде видяна до 10 ноември, когато ще бъдат представени платната деца от SOS детско селище.

 

 

Повече за проекта

 

 

 „Събудете стените си!“ представлява поредица от колективни изложби на български и чужди автори. Организатор е Art Rental, а целият проект се случва в пространството на Сити Център София.

 

 

Проектът има за цел да изведе изкуството сред хората и да им представи съвременните автори в сферата на изобразителното, приложното и фотографското изкуство.

 

 

Чети и: Максим Ешкенази представя „Приказки за тромпет“

 

 

Art Rental всеки месец предлага разнообразна палитра от имена, стилове, техники и формати. Представя изложбите в нестандартно за изкуство пространство, за да разчупи елитарната рамка и да прикани всеки да поиска да се докосне до него. И тъй като не биха искали да подценяват публиката, подбират автори със собствен стил и качества, които да възпитават вкуса към естетика или най-малкото предизвикват отношение.

 

 

Този проект е провокация към всички творци, ценители и „неценители“ на изкуството, които са отворени към нови възможности, пространства и концепции да усетят магията на тази експериментална комбинация.

 

 

В изложбите от проекта досега бяха представени над 50 автора с над 700 произведения

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт