Георги Лечев – „По пътя“

 

Изложба живопис в "Галерията на Ева"

 

 

"По пътя” е новата изложба на популярния варненски художник Георги Лечев. В нея той споделя с почитателите и приятелите си своето виждане за хармонията и красотата около него.Пътят често фигурира в заглавията на неговите изложби, но авторът споделя, че той за него не е мото, а житейска философия. Докато върви по своя дълъг път, той има удоволствието да среща много приятели, които му помагат да не се отклони, а да го следва. И като безкраен оптимист вярва, че ако човек има отворени сетива, ако може да реализира мечтите си по този път и да сподели своите красоти, това стига за един живот.

 

 

 

 

Новото мото на художника в тази изложба е „Хармония от любов и светлина”, така според него се получава магията в една картина.

 

 

В експозицията неизменно присъства морската тема, която го вълнува още от ранно детство. Водещо място има  серията от картини в любимите му огрени от светлина  бели и сини цветове. Фарът е акцент, който за автора е като един обелиск събиращ в себе си дух, същност и история на човечеството.

 

 

 

 

Посетителите ще видят също и цветни, греещи натюрморти и пейзажи,  които подсилват колорита в изложбата. Защото като ценител на красотата на живата природа, Георги Лечев се вдъхновява от всичко което го заобикаля. Той чувства, усеща, интерпретира, импровизира и успява да ни внуши топлина и нежност. Майсторски композира и фрагментира платната си и така те се възприемат както като реалистични, така и като абстрактни. И това го отличава като автор.

 

 

Чети и: Деймиън Хърст: "Метални души"

 

 

Георги Лечев е роден през 1949 г. Завършил е Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Има над 100 изложби и е носител на много международни отличия.

 

 

Вижте изложбата  „По пътя“ в "Галерията на Ева" до 2 ноември. Гр. Варна, ул. Македония 25.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт