„Удоволствието е мое” в Галерия "Сезони"

 

Изложба на Весна Павлович (Сърбия) и Едуардо Алварадо (Испания)

 

 

Галерия „Сезони” отваря врати за третата съвместна изложба на Весна Павлович (Сърбия) и Едуардо Алварадо (Испания) – „Удоволствието е мое”/ Pleasure is mine.

 

 

Весна Павлович е преподавател по дигитални изкуства в Metropolitan University в Белград. Тя е носител на награди от IV-тото биенале за графика в Белград и награда за графика от Академията в Нови Сад. Весна има 19 самостоятелни и повече от 200 колективни изложби. Нейното вдъхновение е човешкото тяло, а интимността и Ероса са основен двигател на нейният художествен израз. Както казва тя „Емоционалната страна на човешките същества и сексуалните атрибути са механизмите, които ме карат да изобразявам анатомията на любовта.”

 

 

 

 

Едуардо Санчес Алварадо-Кортес завършва Академията за изящни изкуства в Мадрид през 1995г. и започва забележителна кариера. Той създава творби с екзистенциални теми и изолирани фигури, като централен мотив. Дълбоко се интересува от праисторическите и примитивни култури, в изкуството си използва „изискан привитивизъм”, фокусирайки се върху обектите като символи. Работите на Едуардо са част от много корпоративни и обществени колекции. Той има повече от 40 самостоятелни изложби.

 

 

Едуардо Алварадо - Стена

 

 

Двамата артисти си сътрудничат успешно не само защото творбите им са подбрани така че да се допълват взаимно, но и защото те донасят нов живот чрез две много различни перспективи за изкуството и естетиката. Заповядайте в галерия „Сезони” за да се убедите сами, удоволствието ще е наше.

 

 

От 01 до 14 ноември в Галерия "Сезони".

 

 

Чети и: Дейл Карнеги "Как да обогатим живота си"

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт