В. Петров „Адажио” в Арт Галерия „Париж – Москва”

 

Стил, природа, символи, знаци...

 

 

Новата изложба на Васил Петров „Адажио” се откри в Арт Галерия „Париж – Москва” на 24 Април и продължава до 14 май, 2012г. Можем да я определим като една живописна магия. Не веднъж авторът ни е изненадвал с творчеството си, което някак си неусетно ни пренася в история, природа, пространства, времена... Разкрива ни чувства като радост, тъга, любов и философия.

 

 

 


В изложбата „Адажио” той залага, както на изящното женско тяло, което се превръща в божествена статуя, така и на пейзажите, в които можем да открием някои съвременни емблематични сгради вкаменени, като в приказка.

 

Неговите картини изобилстват от стил, природа, символи, знаци...Винаги когато направи нов детайл, ново докосване с четката, той ни води към път, в който можем да открием едно ново послание отправено към нас и Вселената.

 


За Васил Петров и неговите творения може да се говори и изпише много, но магията която блика от платната може само да се види на живо. „Адажио”  или една романтична партитура с барокови оттенъци е това което той ни поднася  и единственото което ни остава е да се насладим  за пореден път.

 

 

Още Арт