Приказки за меланхолични деца

 

Разкази и фотографии на Тодор П. Тодоров

 

 

Деветнадесет омагьосани истории за пораснали деца. Нощ, тайнствени куфари, сънища, очи, неустоими жени, мъже убийци и поети и други сенчести думи бродят из страниците на книгата. Приказки за меланхолични деца е сборник с разкази и мрачно-магични истории за нощно четене. Илюстрирано с тематични фотографии на автора, това е четиво, което увлича и окото, съблазнява, плаши, топли. Като убежище за тайнолюбиви, неспящи деца. Като в книга.

 

 

Серия от снимки, привидения, образи, уловени от разказвача, придружават различни по душа приказки – от класически бароково тъмни истории през алено червени, хипнотизирани разкази, брадата на Данте, ренесансови котки и куфари, пълни със секс и ужас до приказка-трилър… по острие и по Дейвид Линчовски.

 

 

Един поетичен акт в проза.

 

 

Тодор П. Тодоров (1977, София) е доктор по философия и преподавател по „Философия на средновековието и ренесанса” и „Ислямска философия” в СУ „Св. Климент Охридски”. Чете курс по фотография в специалност Културология.

 

 

Автор на десетки научни публикации, есета, публицистика, разкази, стихове и фотографии. Публикувал е думи и образи в редица ежедневници, периодични литературни и други специализирани издания, сборници и списания. Любител и идеолог на нощното четене.

 

 

Чети и: Медея с премиера на русенска сцена

 

 

В рамките на изложбата „Чудовища и феи: дознание апология на приказното днес” на 30 октомври 2012 (вторник) от 19.00ч. в галерия Credo Bonum ул. Славянска 2, вход от ул. Бенковски

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт