Концерт "Шубертови страсти" в СУ

 

30 октомври от 19:00 часа в Централна аула на Софийския университет

 

 

Културният център на СУ "Св. Климент Охридски" и Фондация "Луксурия Еуропае" Ви канят на концерта "Шубертови страсти", част от програмата на фестивала "Изкуството на Барока 2012".

 

 

В изпълнение на: Ален Бюе - баритон (Франция), Василий Илисавски - хамерклавир, Алексис Косенко - флейта (Франция), Зефира Вълова - цигулка.

 

 

В програмата ще учете сонати и песни от Франц Шуберт.

 

 

Творчеството на Шуберт е особено богато в областта на камерния вокален жанр. В центъра на тази програма са песни из цикъла "Хубавата мелничарка", изпълнени от един от най-ценените гласове в камерното музициране на френска и световна сцена - Ален Бюйе в сътрудничство с руския специалист по исторически пиана Василий Илисавски. В програмата са и прословутите вариации
за флейта и клавир по една от най-красивите теми "Сухи цветя" (Trockne Blumen) из песенния цикъл. Виртуозният флейтист Алексис Косенко ще огласи българската сцена с прелестния звук на оригинална виенска флейта от 19 век. Шубертовият гений ще разцъфти и в цигулковите сонатини за клавир и цигулка в изпълнение на Зефира Вълова на италианска цигулка от 1760 г.

 

 

Чети и: Поетът Найден Вълчев „се връща” в родния си край

 

 

30 октомври, вторник, 19:00 часа, Централна аула на Софийския университет.

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт