Гала концерт „Моцартови празници" - Правец 2012

 

Ако не сте присъствали на живо - вижте по БНТ

 

 

Тази събота от 15:15ч. БНТ1 ще излъчи гала концерта от осмия музикален фестивал, посветен на Волфганг Амадеус Моцарт - „Моцартови празници” Правец 2012.

 

 

Гала спектакълът под наслов „Една голяма нощна музика” ще събере на сцената оперни звезди, световни музиканти и поп и джаз изпълнители. Зрителите на БНТ ще видят  нов поглед към музиката на Моцарт, пречупен през призмата на джаза. В гала концерта със свои изпълнения ще се включи  симфоничния оркестър на БНР с диригент Максим Ешкенази. Солисти ще бъдат известни оперни певци, сред които Деян Вачков, наскоро взел участие в „Кармен” на сцената на Арена ди Верона, Калуди Калудов, Габриела Георгиева, Даниела Дякова, Диана Василева.

 

 

Виртуозният цигулар Веско Ешкенази ще потопи зрителите на БНТ в магията на симфоничното творчество на гениалния композитор с първа част от неговия Концерт за цигулка №5. Веско Ешкенази ще участва и в изпълнението на нова пиеса на Дани Милев по теми на Моцарт. В гала концерта ще видите „Никола Сала Сакс Квартет”/Италия/, както и „Михаил Йосифов секстет” със солист Милица Гладнишка.

 

 

Фестивалът „Моцартови празници” се провежда в Правец под почетния патронаж на Министъра на културата на Република България г-н Вежди Рашидов и на Посланика на Република Австрия Н.Пр. Герхард Райвегер. Организатор е сдружение „Моцартови празници Правец`04” и Община Правец със съдействието на Министерството на културата.

 

 

Гледайте гала концерта „Моцартови празници"-Правец 2012 тази събота от 15:15ч. само по БНТ1!

 

 

Чети и: Горан Пауъл - Внезапна зора

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт