В търсене на истината за Балканската война

 

Георги Марков „България в Балканския  съюз срещу Османската империя 1911-1913”

 

 

Този, може би най-мащабен по своя обхват и дълбочина научен труд, посветен на стогодишнината от Балканската война, е с клеймото на издателство „Захарий Стоянов”. Акад. Георги Марков не е от учените, които се затварят в кабинетите, библиотеките и архивите, той е известен не само като сериозен изследовател, но и като просветител и разпространител на историческите знания. Неговата книга вече бе представена във Враца, Пловдив и Елен Пелин. Продължават неговите будителски пътувания в дните на честването на стогодишнината на Балканската война.

 

 

Днес 12 ноември,  книгата ще има премиера в гр. Генерал Тошево, а във вторник, 13 ноември в Търговище. Освен представянията пред обществеността в тези селища, акад. Георги Марков и издателят Иван Гранитски ще имат срещи в училищата, от които, сигурни сме, младите ще научат  още за истините за тази славна война, на които някои политици хвърлят сянка.

 

 

 

 

Предстоят и други гостувания на акад. Георги Марков  в Ямбол, Сливен, Бургас и Варна. Интересът към неговата книга е навременен и оправдан. Още повече, че книгата е оформена майсторски от художника Жеко Алексиев и издадена отлично полиграфически. Тя има и комплект от карти на бойните действия.      

 

 

Чети и: "10 години фолк-джаз формация на НБУ"

 

 


Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт