Старт на ACT Фестивал за свободен театър: 2

 

Единственият форум изцяло за свободен театър у нас стартира с три премиери, парти и концерт на Help Me Jones

 

 

Днес с три поредни премиерни спектакъла започва ACT Фестивал за свободен театър: 2 - първият и единствен фестивал изцяло за професионален свободен театър в България.

 

 

До 18 ноември зрителите ще могат да видят шестнайсет свободни театрални и танцови проекта – витрина на независимата сцена у нас, сред които - шест премиери, нови български пиеси, съвременен танц, кукли и експериментални представления. Всички те ще намерят своята публика в 10 различни градски локации.

 

 

Програмата на фестивала ще стартира в 17.00 часа в Червената къща с премиерата на танцовия спектакъл medea. Проектът на Мирослав Йорданов продължава класическия мит. Отправната му точка е опустошен свят, населен с фантомни образи и фрагменти, а основни персонажи са трима дебютанта – скулпторът Никола Борисов, младата танцьорка Мирослава Захова и една жива мускусна патица.

 

 

 

 

От 19.00 часа в Централна софийска баня ще се състои премиерата на “ПроТекст 5: НАВРЕМЕ” на Организация „36 маймуни”. В него четирима режисьори – Гергана Димитрова, Василена Радева, Петко Стоянов и Мортен К. Роесен, които са получили своето театрално образование в Германия, България, Румъния и Дания, се събират, за да създадат театрален сериал с различни интерпретационни подходи към темата „време“. Всеки от режисьорите ще изработи своя авторска миниатюра в различен изпълнителски жанр: театрално-научна лекция, филмов театър, пърформанс – четене и мини-опера.

 

 

От 21.00 часа ще се състои третата премиера - “Черен Петър“ на Александър Мануилов в театър Сфумато. Моноспектакълът на актьора Петър Генков  разказва една изненадваща история, която коментира теми, като социалната толерантност, интеграцията, трудностите на хората от малки градове да се приспособят към живота в големите и други любопитни теми, поднесени по нов, често хумористичен и вдъхновяващ начин.

 

 

 

 

От 21.00 часа ще започне и откриващото парти на фестивала – с концерт на група Help Me Jones и парти с Disco set Timoshenko & Mr. Vanderlay. Мястото е клуб Jules Verne, а входът – свободен.

 

 

Чети и: Испанците от "Демокрация" гостуват във VIVACOM Art Hall

 

 

Днес стартират и две от работилниците от богатата образователна програма на ACT Фестивал за свободен театър: 2 - дискусионната група по критическо писане (с модератор Ангелина Георгиева от „Нови драматургии”) и уъркшопът за драматурзи, воден от Александър Мануилов и Светозар Георгиев.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт