Играчки в галерия "Академия"

 

Изложбата е част от проекта "Идея за дом"

 

 

Играчката е основно философско нещо, откакто човек съществува. И колкото и странно да звучи, видовете играчки определят съдбите ни и нашите способности.“ казва Веселин Бешевлиев, шеф на магазин и сайт за продажба на радиоуправляеми играчки.

 

 

Играчките са средства, необходими за разгръщане на игровия процес. Следователно целта, задачите, условията и средствата пораждат процеса на дейността, в който се осъществява изявата на играчите, упражняват се и се развиват психични процеси и свойства.

 

 

Изложбата „Играчки“ е част от проекта „Идея за дом“, посветен на 80-годишнината от създаването на Съюза на дружествата на художниците в България. Участват единадесет автори, които разглеждат играта като форма на взаимоотношение между човека и околната среда, като я поставят в основата на йерархията на човешките дейности.

 

 

Участници са Боряна Венциславова, Мирослав Ничич, Васил Абаджиев, Георги Пасев, Емил Желязков, Константин Ачков, Лазар Лютаков, Петя Димитрова, Симеон Стоилов, Божидар Бояджиев, San Dokan.

 

 

Куратор е Божидар Бояджиев.

 

 

Изложбата "Играчки" ще бъде открита в понеделник - 19 ноември от 18 часа в галерия "Академия" на ул. "Шипка" 1.

 

 

Чети и: Есенен пленер 2012

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт