Премиера: Прелестите на изневярата

Снимка: Симон Варсано

 

Сатиричен театър "Алеко Константинов" - Сцена "Щастливеца"

 

 

Вижте "Прелестите на изневярата" от Валентин Красногоров на 19 номври от 19.00 часа. Превод – Добринка Стефанова, постановка – Йосиф Сърчаджиевм, сценография – Елена Делева, композитор – Мартин Каров,  хореография – Ана Митева.

 

 

Да доживеем до вдругиден

 

Тя - Силвана Пишимарова

 

Той - Стефан Щерев - Чечо

 

 

Прелестите на изневярата

 

Тя - Жанет Иванова

 

Той - Пламен Великов

 

 

Семейна сцена

 

Жената - Ана Вълчанова

 

Мъжът - Димитър Живков

 

 

Снимка: Симон Варсано

 

 

Женска орисия

 

По-възрастна жена - Йорданка Стефанова

 

По-млада жена - Полин Лалова

 

 

Музиканти:  Явор Борисов, Константин Икономов, Мартин Каров, Кирил Бояджиев, Пламен Великов

 

 

Песните са по стихове на Робърт Бърнс, превод Владимир Свинтила

 

 

Режисьорът и екипът на Сатиричния театър посвещават спектакъла „Прелестите на изневярата” на 100 годишнината от рождението на големия български режисьор и първи директор на Сатирата проф. Стефан Сърчаджиев.

 

 

"Постоянният стремеж да преодолееш самотата, да усетиш до себе си другия е показан в комедията „Прелестите на изневярата” с усмивка, през подчертаване на абсурда и недоразуменията, които правят от живота ни поредица от вицове. Обичаме или просто панически искаме да не сме самотни, обичат ли ни или просто партньорът ни няма друг избор?

 

 

Ако искате да се посмеете с нас, ако искате да се усмихнем над нерешимите си емоционални усложнения, ако искате да надмогнете привидната непреодолимост на своите проблеми – това е вашият спектакъл.

 

 

Снимка: Симон Варсано

 

 

Знаем, че темата за изневярата е третирана чрез всички жанрове в историята на драматургията – от древногръцките трагедии до съвременната сатирата и фарса. Тя категорично е застъпена и в Библията чрез една от десетте Божи заповеди: „Не прелюбодействай!”. Нашият автор, обаче, не си служи нито със законите на драмата или трагедията, нито с острието на сатирата, нито с подигравката и кикота на фарса. Не си служи в чист вид, но на много места е мацнал с четката и от драмата, и от сатирата, и от фарса. И въпреки това, той гледа на героите си с разбиране, обич и умиление, без да им спестява неудобните ситуации, конфузните състояния или жалките реакции.

 

 

Чети и: Играчки в галерия "Академия"

 

 

Общото заглавие, под което представяме четирите пиеси, мислено е поставено в кавички от автора. „Прелестите на изневярата” съвсем не са чак толкова прелестни. Стремежът на човека към разнообразие, любов, страст или щастие чрез изневяра е съпътствано от неудобства, терзания, страхове, подлост и лъжи и в крайна сметка остава непълноценен, недоизживян и някак недостоен. „Това е положението”, сякаш ни казва авторът. „Такива сме от Адам и Ева до нас самите. Не сме ангели, слаби сме, страстите са по-силни. Нека се погледнем чрез героите на пиесата и да се примирим със себе си.” Йосиф Сърчаджиев

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт