Седмица на Павлина Чакърова

 

Финалистите на MOST

 

 

Изкуството на Павлина Чакърова, концептуален артист и фотограф, представя Галерията за модерно изкуство от 15 до 22 ноември. Павлина е и сред шестимата финалисти на конкурса за българско съвременно изкуство MOST.

 

 

Работя с цветовете на собственото си биополе, документирани с помощта на аура камера. Те манифестират моите душевни състояния и индивидуалност“, казва Павлина Чакърова.

 

 

Проектите на Павлина Чакърова изследват духовната идентичност и дълбочината на човешката душевност като цяло. Водещо в нейните инсталации, обекти и фотографии е въздействието на цветовете като носители на различни настроения и асоциации.
Творбите й са своеобразен визуален код, който поражда философски размисъл за дълбочината на човешката природа и същност. Плоскостта, върху която развива своята идея за серията „Автопортрети“ и “Автоабстракции” (пигментен отпечатък на Hahnemühle Photo Rag Baryta), е метафизичната същност, осмислена чрез използването и разлагането на различни цветове.

 

 

Чети и: Емилия Каменова - Страсти и неволи

 

 

Седмицата на Павлина Чакърова е част от поредицата „Артистите на фокус“ - още една среща с творците от конкурса MOST, с която ще ви въвлечем в много арт събития и интересни уъркшопи.  В многообразието от изразни форми ще се запознaете с концептуалните идеи на  Павлина Чакърова и Калоян Илиев-Кокимото, кинетичната скулптура на Златин Орлов, живописта на Антоанета Гълъбова и Калия Калъчева, поетиката във фотографиите на Арслан Ахмедов.

 

 


Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт