Аз, Фойербах - моноспектакъл на проф. Васил Димитров

 

Премиера на Университетски театър на Нов български университет

 

 

Тази премиера на Университетския Театър е част от програмата „Meeting points”, чиято цел е да превърне сцената на УТ в точка на пресичане на стилове и поколения в българската театрална практика.

 

 

След успешното участие на проф. Цв. Манева, съвместно със студенти в спектакъла „Домът на Бернарда Алба“ (реж.В.Вихърова), това е пореден  опит на УТ да се превърне в пресечна точка „на живо“ в процеса на театрално споделяне и обучение.

 

 

„Аз, Фойербах“ е моноспектакъл на проф. В. Димитров, базиран на работата му с режисьора Владо Петков. Подновявайки този свой опит, проф. Димитров  би искал да сподели със зрителската  аудитория на УТ свои мисли за професията на актьора.

 

 

Чети и: Редки произведения в Галерия "Ракурси"

 

 

“Защо хората стават актьори? - недоумява героят на Танкред Дорст. Може ли някой да отговори? Разни ще са догадките. Може би заради контакта с публиката, с партньора, с тази друга реалност, наречена спектакъл? Или за възможностите да се познаеш по-добре и да се изразиш по-откровено чрез ролята? Или защото просто не е възможно да не бъдеш актьор? Или защото…Нека си остане загадка.”

 

 

Гледайте „Аз, Фойербах“ на 19 ноември от 18.00 часа.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт