Изкуство за деца

 

Заедно, заради общите цели!

 

 

Столична библиотека и Софийска градска художествена галерия, като дългогодишни партньори, заедно организират нов съвместен проект: „Изкуство за деца”. Целта на инициативата е образование, възпитание, въздействие на културните ценности и стойностни преживявания за детската публика.

 

 

С това партньорство  оргазнизаторите искат да дадат по- различна посока при избора на развлечения в свободното време на учениците от 1 до 4 клас. Ще се конкурират с множеството модерни форми за забавления, като децата  открият удоволствието  в галерията и библиотеката.

 

 

Стартиртът ще бъде даден на 26 ноември от 10 часа в Детско-юношеския отдел на Столична библиотека с лектория за приказния свят на изобразителното изкуство. От историка на изкуството Пламен Петров децата ще научат за най-важните жанрове –портрет, натюрморт,пейзаж, фигурална композиция, ще се запознаят с творби на известни български художници като посетят и градската галерия.

 

 

По тази причина екипът на СГХГ е подготвила за децата книжката „Моята малка галерия“, в която са поместени картини за оцветяване, които са показани с оригиналните им цветове от вътрешната страна на корицата. Децата ще се опитат да наподобят цветовете, използвани от художниците или ще използват багри, които те предпочитат.

 

 

В библиотеката учениците от 6 –то СОУ ще разгледат и албуми на значими чужди автори, които рисуват различни жанрове на изящното изкуство.

 

 

Това е само началото на съвместния проект ”Изкуство за деца” на СБ със СГХГ.

 

 

Чети и: Kолекцията на Йонко Василев

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт