Разговори с творци - Ергин Чавушоглу

 

“Разговори с творци - Въведение в съвременното изкуство” 2012, София

 

Ергин Чавушоглу, селектиран за две от най-престижните награди за съвременно изкуство ще представи идеите си в “Разговори с творци – Въведение в съвременното изкуство”

 

На 12 май (събота), от 11:00  до 14:00 ч., в Софийска градска художествена галерия Ергин Чавушоглу, селектиран за две от най-престижните награди за съвременно изкуство – Бекс Фючърс 2004 и Артес Мунди от 2010 г , ще представи творчеството си в серията “Разговори с творци - Въведение в съвременното изкуство”.

 

Модератор на разговора е Весела Ножарова. Събитието е в рамките на образователната платформа “Въведение в съвременното изкуство”, която се организира за втора поредна година от фондация “Отворени изкуства” и галерия “Сариев”.

 

Целта на образователната платформа “Въведение в съвременното изкуство” е да запознае българската публика с основните теми, идеи и творци и да зададе български контекст за разбирането, разчитането и гледането на съвременно изкуство.

 

Платформата през 2012 съдържа два основни структурни етапа: “Неделни лекции” и “Разговори с творци”. Програмата през 2012 е свободна за посещение благодарение на партньорите ни: фондация “Америка за България”, VIVACOM Фонд и Национален фонд култура.

 

 

Ергин Чавушоглу е български художник от турски произход, който живее и работи в Лондон.

 

В България завършва Националното училище за изящни изкуства “Илия Петров”, София  след това получава бакалавърска степен в Мармарския университет, Истанбул, а през 1995 магистърска степен от Голдсмитс Колидж към Лондонския университет.

Има защитена докторска дисертация в университета в Портсмънт, Великобритания.

 

Още Арт