VIVACOM Art Hall представя изложба "Комуникации"

 

Част от проекта „Идея за дом” на Съюза на българските художници

 

 

На 4 декември, вторник, от 18 часа VIVACOM Art Hall открива изложба на куратора Йово Панчев, която представя работи на над 15 български художници на тема „Комуникации”. Тематичната експозиция може да бъде видяна на ул. Гурко 4 до 16 декември и е инициирана от СБХ специално за пространството за култура и изкуство в Телефонната палата, като част от големия им проект „Идея за дом”, който включва общо 9 изложби и е посветен на 80-годишнината от създаването на Съюза на дружествата на художниците в България. 

 

 

Селекцията „Комуникации” се развива в няколко паралелни линии. Проследяваме различни художествени стратегии в комуникирането на посланието на автора: някои от неизброимите диалекти в езика на изкуството. Изложбата представя връзки (в смисъла на комуникации или мискомуникации) между поколения,  личности, стилове и жанрове, като все пак се старае да запази известно приличие. „Комуникации” е основана на връзки и интерпретации към темата на формално, семантично, документално и психологическо ниво. С тази изложба се реанимира въпросът: кой е актуалният език на изкуството в днешната ера на комуникациите?

 

 

 

В експозицията участват работи на авторите Александър Вълчев,  Велизар Димчев,  Диди Дойчинова, Елена Панайотова, Иван Кънчев Иванов, Марина Маринова, Медея Янкова, Николай Маринов, Радостин Панайотов, Светломира Минкова, Слав Недев,  Теди Лихо и студенти, Васил Славков, Димо Иванов и Соня Стоева, Николай Шушелов. Кураторът на изложбата Йово Панчев е завършил културни изследвания в университета МакГил, Монреал, Канада и е хоноруван преподавател в НБУ, основател на Studio Dauhaus и носител на наградата на Фондация „Св. Св. Кирил и Методий” за 2010 г. Занимава се със съвременни и изпълнителски изкуства и различни културни събития от 2006 г. насам като арт мениджър и куратор.

 

 

Чети и: Роалд Дал - Дани – шампион на света

 

 

Проектът „Идея за дом” на СБХ има за цел да представи по един съвременен начин разнообразната художествена продукция на най-голямата творческа организация в България – Съюза на българските художници. Идеята е постиженията на автори от всички поколения да бъдат показани на публиката по начин, който най-добре да разкрие техния потенциал. Инициативата се провежда под патронажа на Вежди Рашидов, министър на културата, а концепцията е на Мария Василева, изкуствовед и куратор на Софийска градска художествена галерия.

 

 


Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт