Хорхе Букай - Пътят на щастието

 

Втора книга от новата серия Листа по пътя

 

 

Автор на повече от 20 книги, преведени на над 30 езика, Хорхе Букай е един от най-четените писатели на нашето време. Авторът е особено популярен в страни като Мексико, Бразилия, Чили, Аржентина, а в последните години името му нашумя и в Eвропа: Испания, Германия, Русия и други европейски държави. Правата за книгите му са купени и в Китай.

 

 

От пет години и България се нарежда сред страните, оценили подобаващо творбите на Хорхе Букай. Още с първата си книга – „Нека ти разкажа“, авторът успя да спечели много почитатели. Тя стана любимата книга на хиляди българи. Отзивите за нея бяха наистина отлични.

 

 

Втората книга на Хорхе Букай – „Приказки за размисъл“, подобно на „Нека ти разкажа“, се нареди сред най-продаваните книги в България и затвърди мястото на Букай като знаково име сред читателската аудитория. В края на 2009 г. под знака на ИК „Хермес“ излезе и третата книга на аржентинския автор – „Писма до Клаудия“ – поредната вълшебна история, която ни повежда на приказно пътешествие към дебрите на собствената ни душа.

 

 

Чети и: Чародейката от Майкъл Скот

 

 

През юни 2010 г. по покана на ИК „Хермес“ Хорхе Букай пристигна в България. Гостуването на световноизвестния аржентински писател и психотерапевт в нашата страна бе определено от медиите и многобройните му почитатели като културното събитие на годината. С непринуденото си поведение и слънчев характер Букай спечели сърцата на хилядите българи, които се докоснаха до него. По време на гостуването си през юни 2010 г. Хорхе Букай официално представи и романа си „Да се обичаме с отворени очи“, в който основната тема е любовта и изграждането на взаимоотношенията в една двойка.

 

 

Същата година ИК „Хермес“ пусна на пазара и бестселъра „Трите въпроса“. През май 2011 г. излезе продължението на „Нека ти разкажа“ – „Разказвай с мен“. Седмица след излизането й Хорхе Букай пристигна отново в България. През януари 2012 г. излезе и бестселърът „От самоуважението до егоизма“.

 

 

Огромният читателски интерес към Хорхе Букай беше и една от причините през 2012-а световноизвестният психотерапевт и писател да посети България за трета поредна година. Той кацна на летище София на 27 май и остана в страната ни до 1 юни. По време на посещението си в България Хорхе беше почетен гост на Пролетния панаир на книгата в НДК, а цялото му посещение премина под мотото Чети! Бъдещето ти зависи от това.

 

 

 

 

"Пътят на щастието" излиза у нас на 6 декември.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

 

Още Арт