Премиера: Топлата ръкавичка

 

Зимата дойде, а с нея идва премиера на Столичен куклен театър

 

 

Магдалена Митева и Ивайло Добрев не използват популярния мотив от “Дядовата ръкавичка”, а ни показват своя авторова версия за символа на ръкавичката. Тя може да те спаси от студа и снега. Но може и да стопли не толкова добрите взаимоотношения между приятели и съседи и да те срещне с нови. Както когато децата играят на зимната пързалка с малките си еднопръстови ръкавички в своята невинност, така и снежната гора в „Топлата ръкавичка” ще ви омае с мили спомени и ще ви зареди с предколедно настроение.

 

 

Екипът превръща един предмет в основа на цялото представление. Костюмите на главните геори Бора и Елата са съставени от много малки ръкавички, куклите са ръкавични и всички събития в историята се случват около и заради топлата ръкавичка.

 

 

 

 

Всичко е на игра, естествено, непосредствено и в тази игра се замесват едни от най-любимите животни на децата: катеричка, заек, мечка, куче, лисица и др. В своето състезание кой да разполага с топлата ръкавичка, всички герои трябва да намерят начин да се помирят и сприятелят. Дори Борът и Елата, които си оспорват територия и независимост трябва да се хванат за ръка и да си помагат.

 

 

Спектакълът е плод на съавторство. Римите в текста са максимално опростени, за да могат зрителите да се наслаждават на играта и забавата и да бъдат по-свободни в своите асоциации.

 

 

Премиерата е тази вечер от 19 часа в салон ”ул. Я. Сакъзов” 19

 

 

Сценарий и режисура: Магдалена Митева и Ивайло Добрев

 

 

Сценография: Магдалена Митева

 

 

Музика: Владо Ковачев

 

 

В ролите: Мила Коларова и Явор Гигов

 

 

Чети и: Непоказвани литографии на Дали за Коледа

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт