Разчупването на маските

 

Благотворителен пърформънс на актьора Ники Сотиров и балет „Арабеск”

 

 

След успеха на първата изложба пърформънс на Ники Сотиров и балет „Арабеск” съвместно с галерия „Юзина” за втори път ще се осъществи проекта „Разчупването на маските“ на 17 декември от 20:00 часа. Пърформънс-спектакълът има благотворителна цел и ще подкрепи  каузата на УНИЦЕФ България –  Подари приемно семейство на едно дете. За да придобие събитието по- мащабна реализация, този път актьорът Ники Сотиров кани за свои съмишленици двамата съвременни художника Станислава Стоянова и Деян Вълков, които ще предоставят свои картини за изложбата в контекста на темата.

 

 

Спектакълът включва няколко жанра в изкутвото – танц, спектакъл, изложба, пърформънс и пантомима. Идеята отразява водещата световна тенденция в изкуството  –  арт синтез. Галерия „Юзина” се присъединява към усилията на Дядо Коледа и УНИЦЕФ да достигнат до децата, които тази година няма да си пожелаят играчки от белобрадия старец, а семейство, грижа и възможност да ходят на училище. С набраните средства  галерията  ще направи най-хубавия подарък за Коледа – ще подари детство и бъдеще на дете.

 

 

Чети и: Цветан Начев - Насрещен вятър

 

 

„Юзина“ е не просто име на галерия  или културно средище, това е дума, с която се назовава една идея – вярата, че изкуството има силата да променя човешкото мислене, човешкото Битие и глобално да променя света, в който живеем и се самоосъществяваме. Затова, година след официалното си откриване, „Юзина“ прави една важна крачка  към поемане и реализиране на своята социална отговорност. Галерията насочва своите усилия към най-крехката и най-перспективната част от човечеството – децата. В началото на този дълъг процес стои партньорството между „Юзина“ и УНИЦЕФ. Чрез изкуството и неговата пазарна реализация „Юзина“ ще се опита да помогне „там, където има най‐голяма нужда“.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:       

Още Арт