Търсене на непознатото в Галерия "ЛИК"

 

Изложбата на Лилия Сотирова се открива на 19 декември от 19.00 часа

 

 

До края на годината (30 декември), Галерия "ЛИК" ще е в "Търсене на непознатото" със живописта на Лилия Сотирова.

 

 

Художничката е родена в София през 1987 г. Завършва Национална художествена гимназия ”Илия Петров” със специалност живопис.
Интересите и се разширяват и продължава образованието си в колеж ”Арт Авангард” в София, където изучава тенденциите в модата и моден мениджмънт. В момента е  студентка по моден дизайн в Арт Институт в САЩ.

 

 

Книга на живота

 

 

С живопис Лили е участвала в различни общи изложби, между които са “Другата реалност”, ”Впечатления от Прага” и  “Представяне на млади автори “ в художествената галерия на ул. ”Шипка”  6 в гр.София.

 

 

Нейни картини са показвани в галерия “Арт фея “, Руски културен център, Бизнес център “Гарибалди”, хотел “Хилтън” в София и галерия “Мери” в Хюстън, Тексас.

 

 

Младата авторка се представя успешно и на конкурса за стилисти и дизайнери “Европейска изгряваща мода 2007”, организиран от Националния съвет за моден дизайн и получава сертификат за най-добри идейни проекти в раздел “Вечерни облекла”.
Лили се увлича и по поезията и нейни авторски стихове се появяват в специализирани списания, интернет страници за литература и изкуство и са публикувани в сборни стихосбирки.

 

 

Прераждане

 

 

През 2010 г. Лили Сотирова представя първата си самостоятелна изложба “Образи и усещания “ в зала София на Столичната библиотека, където отправя заявка за сериозно и зряло творчество. Уникалното в експозицията е съчетанието на слово и рисуване, които изразяват усещанията и чувствителността на един млад човек в свят, изпълнен с различни енергии.

 

 

Чети и: Камен Донев с 350-то представление

 

 

Характерно за творчеството на Лили е, че нейните картини са експресивни, изпълнени с цвят, всеотдайност и задълбоченост.  Предпочитаният й  стил е абстрактния: “Вслушвам се във вътрешния си глас и  го изразявам върху платното. За мен е много интересна темата за енергиите във Вселената и това как си взаимодействат.”

 

 

Картини на Лили Сотирова принадлежат на частни колекции в Холандия, България и САЩ.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт