Улица "Нов живот" на нов адрес

 

Комикс послания от децата на кв. Факултета

 

 

Детската работилница за комикси „ул. Нов живот” беше реализирана от „Компот Колектив” от 29 ноември до 2 декември на ул. Нов живот № 8 в ромския квартал „Факултета”. Проектът е част от програмата на първия фестивал за изкуство в публично пространство „Западен парк”.

 

 

Участниците в работилницата са от 9 до 12-годишна възраст и имаха за задача да разкажат свои преживявания и мечти чрез серия от рисунки. За четири дни водещите на уъркшопа Весела и Иван превърнаха децата в една малка общност от художници, която ползва свой код, за да се изрази - експресивен, цветен и най-вече откровен.

 

 

 

 

Така се появиха комиксите „Бум-тряс”, „Над земята”, „Невидимото дете”, „Боклука на богаташите”, „Отдалечаване”, „Прощавай”, „Мразя зимата-много обичам лятото”, „Не разбирам”, „Супер герои и извънземни”, които ще бъдат подредени за месец в галерия Credo Bonum. Названията дават само бегла представа за изобилието от шантави герои, ярки цветове, тъжни ситуации, смешни физиономии, хепи ендове и възклицания „Супер!”, които ги изпълват.

 

 

Чети и: Натурата - изложба на Радко Мурзов

 

 

Чрез тях малките случки от детското ежедневие се превръщат в големи истории за толерантността, приятелството и любовта. Част от проекта на „Компот колектив” е книжката с комикси, която се разпространява с благотворителна цел по време на изложбата. Приходите от нея ще бъдат дарени за построяването на специален кът за игра на децата от квартал „Факултета”.

 

 

Изложбата "ул. Нов живот на Нов адрес" се открива на 20 декември 2012 г. от 18.30 часа в галерия Credo Bonum.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт