В разговор - изложба на Калина Кралева и Ракеш Бани

К. Кралева Scared Image II

 

От 22 януари до 04 февруари в Галерия "Сезони"

 

 

"Галерия „СЕЗОНИ” има удоволствието да Ви представи изложба на двама изящни художници, обединяващи магията на графиката със специфичният фолклор на държавите си. Калина Кралева (България) и Ракеш Бани (Индия) са двама одухотворени творци събрани заедно в една вдъхновяваща изложба, която пулсира с различните аспекти от живота им. Артистичните визии на двамата вдъхват сила на един фантастичен свят пълен с въображаеми герои и нереални пространства.

 

 

 

 

Силата на произведенията им се крие в това, че те са разказ, разкриващ принципите на противопоставянето и хармонията в този творчески „разговор”. Изложбата показва необикновените интерпретации на двамата творци, приканвайки зрителя докато съзерцава митичните фигури на Ракеш Бани и  илюзорната среда в работите на Калина Кралева да размишлява върху допирните точки между две толкова далечни култури. Произведенията изследват изтънчеността на формалните хармонии, които съществуват във взаимодействието на дървета, реки, вода, птици, цветя или геометрични ритми, които дават живот на фигурите.

 

 

R. Bani - Meyamorphosis V

 

 

Освен различни култури и разбиране за света двамата автори, макар и работещи в една техника, имат  и много различен творчески път. Калина Кралева е родена през 1983 в София. След две години прекарани в УАСГ, специалност Архитектура тя напуска и кандидатства в Националната художествена академия, специалност Графика, защото открива, че я влече „чистата форма на изкуството”. Първата й самостоятелна изложба е през 2009 г. в София, а досега има участия в конкурси и изложби в САЩ, Испания, Унгария и Италия. Ракеш Бани е роден през 1975 в Чхатисгарх, Индия. Завършва магистърска степен специалност Графика и вече е утвърден автор с редица международни награди и изложби в Индия, Сингапур, Канада, Естония и Великобритания. С тази изложба Бани за пръв път ще покаже работите си в България.

 

 

Галерия „СЕЗОНИ” очаква с нетърпение да сподели с Вас пленяващите произведение на Калина Кралева и Ракеш Бани в тази необикновена изложба-тържество на уникалният творчески израз. Очакваме Ви."

 

 

Чети и: Петър Делчев - Кастинг за месия    

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт