Постановка на "Жабокът цар"

 

Ще целувате ли жаби, за да намерите принцове и принцеси?

 

 

Детската постановка с четири награди от международния фестивал за спектакли „Вълшебната Завеса 2010” ще представи обновената си постановка пред работилничка „Сръчковци“ на етаж 3 в Сити Център София.

 

 

Колко жаби трябва да целуне едно момиче, за да срещне истинския принц? На този въпрос едва ли някой може да отговори еднозначно. Но пък в приказките всичко е възможно!

 

 

Представяме ви една по-различна история, вдъхновена от приказките на братя Грим. Постановката „Жабокът цар“ на театър „Дани & Деси“ ще бъде представен този събота – (12 януари) на етаж 3 в Сити Център София, до работилничката „Сръчковци“. Началото е от 11 часа, а достъпът е свободен за малки и големи.

 

 

Това е приказка, както за децата, така и за техните родители. Сценографията и куклите ще ви пренесат в XVII век. А историята е за приятелството, любовта и това колко е важно да оценяваме човека до себе си. Ще видите как искреността на дружбата между един жабок и хубавата принцеса ще развали магията на злата магьосница Гьола. И как грозната жаба се превръща в чаровен принц. И както става във всяка приказка – героите заживяват честити и щастливи.

 

 

Чети и: Науката без досадните подробности

 

 

Сценарият на пиесата е дело на Веселин Бойдев и Таня Евтимова, която е и режисьор на постановката. Сценографията и куклите са дело на инж. Атанас Евтимов, а музиката и стиховета са на Деси Димова. Това безспорно е един много талантлив екип. Те са отличени в четири категории на международния фестивал за спектакли за деца „Вълшебната Завеса 2010”, който се проведе в гр. Търговище. Призовете на театър „Дани & Деси“ са за: прецизно измислени и осъществени декор и кукли; класически издържано актьорско изпълнение; театрална техника, звук и авторска музика в спектакъла „Жабокът цар".

 

 

Следващата безплатна постановка в Сити Център София ще бъде на 26 януари. Тогава „Илкова“ театър ще представят постановката „Ъ-ъ, елхата“.

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт